(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola informatika darslarida kodlash va algoritm tuzish bo‘yicha amaliy mashg‘ulotlarning o‘quvchilarga ta’siri va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada kodlash va algoritm tuzish jarayonining o‘quvchilarda analitik fikrlash, ijodkorlik va tizimli yondashuvni rivojlantirishdagi roli ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarga dasturlashning asosiy prinsiplarini o‘rgatish, masalalarni samarali yechish va o‘z bilimlarini amaliyotda qo‘llash imkoniyatlari muhokama qilinadi. Zamonaviy o‘qitish metodologiyalarining, masalan, loyiha asosida o‘rganish, gamifikatsiya va onlayn ta’lim platformalarining kodlash va algoritm tuzish mashg‘ulotlarida qo‘llanishi tahlil qilinadi. Maqola o‘quvchilarning informatika sohasidagi kompetensiyalarini oshirishda ushbu amaliy mashg‘ulotlarning muhimligini, shuningdek, ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlar va metodlarni qo‘llashning ahamiyatini ko‘rsatadi. Ushbu tadqiqot informatika o‘qituvchilari va ta’lim tizimi rivojlanishiga hissa qo‘shish maqsadida yozilgan bo‘lib, kodlash va algoritm tuzish amaliy mashg‘ulotlarini o‘tkazishda samarali yondashuvlar va metodlar to‘g‘risida muhim tavsiyalar beradi.