(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yuvenil bachadondan qon ketish — bu menarxe (birinchi hayz ko’rish) va 17 yoshgacha bo’lgan qizlarda uchraydigan g’ayritabiiy bachadon qon ketishi. Bachadondan ortiqcha qon ketish davomiyligi (8 kundan ortiq), qon yo’qotish hajmi (80 ml dan ortiq) va/yoki chastotasi (24 kundan kam) g’ayritabiiy deb ataladi. Ko’pincha bunday qon ketish anovulyatsiya (ovulyatsiya etishmasligi) yoki qon ivish tizimining buzilishi tufayli yuzaga keladi.