(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 5E modeli (Engage, Explore, Explain, Elaborate, Evaluate)asosida tabiiy fanlarni o‘qitish jaranazariyasiga asoslangan bo‘lib, o‘quvchilarni faol tadqiqot, amaliy tajriba va ijodiy yondashuvga undaydi. Dunyodagi ilg‘or davlatlarning (Yevropa, AQSh, Yaponiya, Janubiy Koreya, Xitoy) ilmiy-innovatsion tajribasi, xalqaro baholash dasturlari (PISA, TIMSS) hamda zamonaviy pedagogik usullar (STEM, STEAM, loyiha metodikasi) bilan uyg‘unlashgan holda berilgan statistka va tahlillar 5E modelining samaradorligini keng namoyon etadi. Maqolada bosqichma-bosqich yondashuvning afzalliklari, zamonaviy uslublar bilan integratsiya qilish imkoniyatlari hamda empiric ma’lumotlar asosida erishilgan natijalar yoritiladi.