(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bu maqolamiz orqali biz o‘zbek tilidagi ko‘makchilarning ilmiy talqinlari, xususiyatlari, kelishiklar bilan sinonimlik xususiyatlarini o‘rganadi,o‘zbek tilshunosligida ko‘makchilarning ma’nodoshlik tahlili, ko‘makchilarning semantik sintaktik xususiyatlariga bag‘ishlangan. Maqolada o‘zbek va dunyo tilshunosligida ko‘makchilarning o‘rganilishiga oid qarashlar, ko‘makchilashish, metaforik ma’no ko‘chishi kabi hodisalar haqida so‘z yuritiladi