(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ona tili o‘qitish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalardan – klaster, B-B-B (Bilaman – Bilishni xohlayman – Bildim) hamda sinkveyn metodlaridan foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. Ularning nazariy asoslari, qo‘llash tartibi va dars samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada ushbu texnologiyalar o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodiy tafakkur va nutqiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil etilgan.