(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishining qishloq xo‘jaligiga ta’siri tahlil qilinadi. Iqlim o‘zgarishining asosiy sabablaridan boshlab, uning qishloq xo‘jaligidagi hosil, suv resurslari va zararkunandalar ustidagi ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu muammolarga qarshi moslashish choralar va O‘zbekiston sharoitidagi holat tahlil etiladi. Maqola iqlim o‘zgarishiga qarshi samarali strategiyalar ishlab chiqish va qishloq xo‘jaligini barqaror rivojlantirish zaruratini ta’kidlaydi.