(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada organizmning rivojlanishi, o’sish jarayoni uchun zarur bo’lgan moddalar hisoblanuvchi vitaminlar va ularning xususiyatlari tadqiq etiladi. Vitaminlar yetishmovchiligida gipovitaminoz, avitaminoz kelib chiqadi, bunday kasalliklar qadim zamonlardan beri ma’lum bo’lgan. Vitaminlar yetishmovchiligini servitamin oziq-ovqatlami tanovul qilib yurish bilan qoplash mumkin. Lekin vitaminlaming qonga so’rilishi buzilganda servitamin ovqatlar ham yordam bermaydi, bunda vitaminlar modda sifatida o’rinbosar davolash uchun tibbiyotda qo’llanadi. Ayni shu jihatdan farmakokogiyada vitaminlarning qo’llanilishi va ularning xususiyatlarini yoritish mqsadga muvofiqdir.