(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola bolalarda yuqumli kasalliklarning kechish xususiyatlariga bag‘ishlangan bo‘lib, kasalliklarning rivojlanish sabablari, klinik belgilari, asoratlari va profilaktik choralari haqida keng ma’lumot beradi. Bolalar organizmining immunologik jihatdan zaifligi, infeksiyalarga yuqori sezuvchanligi va kasalliklarning o‘ziga xos kechish xususiyatlari batafsil tahlil qilingan. Maqolada qizamiq, qizilcha, bo‘g‘ma, ko‘kyo‘tal, skarlatina, suvchechak va epidemik parotit kabi eng ko‘p uchraydigan yuqumli kasalliklarning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilar va mumkin bo‘lgan asoratlari yoritilgan.