(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Muhammad Rizo Ogahiyning she’riyati hamda uning adabiyot olamida tutgan o‘rni haqida ma’lumotlar berilgan. Muhammad Rizo Ogahiy turkiy tilda ko‘p va xo‘p ijod qilgan shoirlar orasida Alisher Navoiydan keyin turuvchi buyuk shoir, tarjimon, tarixchi olimdir. Ushbu maqolada ayni adabiyot olamida yuksak o‘rin tutgan Muhammad Rizo Ogahiyning “Ta’viz ul-oshiqin” (oshiqlar tumori) devonidagi ayrim g ‘azallar tahlili hamda ularda ishlatilgan she’riy san’atlar haqida so‘z boradi.