(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola tarmoq xavfsizligini ta’minlashda elektromontyorlarning o‘rni va roli haqida ma’lumot beradi. Maqolada, elektromontyorlarning nafaqat elektr tarmoqlarini o‘rnatish va ta’mirlash, balki tarmoqning uzluksiz va xavfsiz ishlashini ta’minlashdagi mas’uliyatlari, yangi texnologiyalarni integratsiya qilish va xavfsizlikni nazorat qilishdagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, maqola elektromontyorlarning zamonaviy texnologiyalarni o‘rganishi, malakasini oshirishi va doimiy ravishda yangi xavfsizlik standartlariga moslashishi zarurligini ko‘rsatadi. Tarmoq xavfsizligini ta’minlashda elektromontyorlarning ilg’or texnologiyalarni qo‘llash va tizimlarni monitoring qilish orqali xavf-xatarlarni kamaytirishga bo‘lgan hissasi ham yoritilgan. Maqola tarmoq xavfsizligi sohasida elektromontyorlarning professional o‘sishini ta’minlash va ularning kasbiy malakalarini oshirish zarurligini ta’kidlaydi. Ushbu ish, tarmoq xavfsizligini ta’minlashga qiziqqan mutaxassislar va ta’lim sohasida faoliyat yuritayotganlar uchun foydali ma’lumotlar taqdim etadi.