(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
XX asrning 70–80-yillarida Yaponiya iqtisodiy rivojlanishning yangi bosqichiga o‘tib, mamlakatning turli jabhalarida tub o‘zgarishlarga sabab bo‘ldi. Bu davr jadal urbanizatsiya, gender tengligidagi yutuqlar, o’rta sinfning nufuzining oshishi va texnologik taraqqiyotning tezlashishi bilan tavsiflanadi. Bundan tashqari, xalqaro hamkorlikning mustahkamlanishi Yaponiyaning global maydondagi mavqeyini oshishiga ko‘maklashdi. Modernizatsiya an’anaviy ijtimoiy tuzilmalarga ta’sir ko‘rsatib, jamiyatda yangi qadriyatlarni shakllantirdi. Ushbu maqolada Yaponiyada rivojlanish paradigmalari, ularning sabablari va hozirgi zamonga ta’siri tahlil qilinadi.