(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Aniqmas integrallar matematik analizning asosiy bo‘limlaridan biri bo‘lib, funksiyalarni o‘rganishda va differensial tenglamalarni yechishda muhim rol o‘ynaydi. Ular maydon, hajm, fizik jarayonlar va iqtisodiy modellashtirish kabi ko‘plab sohalarda qo‘llaniladi. Ushbu maqolada aniqmas integrallarning nazariy asoslari va amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari tahlil qilinadi.