(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақолада ривожланган ўрта асрлар IX – XII асрларда Хузор рустоқи номи остида араб ва форс тилли асарларда ўрин олган Ғузор тумани Суғд ўлкасининг сиёсий-маъмурий бирликларидан бири эканлиги, ўнлаб араб ва форс сайёҳлари ўрта асрларда Хузор номи остида араб, форс ва туркий тилли асарларда тилга олинганлиги, бу ернинг алоҳида ўз рустоқлари – Субах ва Искифағнга эга алоҳида маъмурий бирлик бўлишига олиб келганлиги минтақа тарихини ёритишда айрим истиқболли маълумотлар муҳокама қилинган.