(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qashqadaryo viloyati sanoatini rivojlantirishda kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning ahamiyati katta. Viloyatda sanoat sohasini rag‘batlantirish uchun kichik va o‘rta korxonalarni tashkil etish va ularni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yaratildi. Mazkur mexanizmlar doirasida tadbirkorlik subyektlariga soliq imtiyozlari, kreditlash imkoniyatlari va infratuzilmani yaxshilashga qaratilgan chora-tadbirlar joriy etildi. Bu esa, o‘z navbatida, viloyat iqtisodiyotini diversifikatsiya qilish, yangi ish o‘rinlari yaratish va mahalliy mahsulotlar ishlab chiqarishni kengaytirishga xizmat qiladi.