(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada afaziya, uning turlari va tilni qayta tiklash jarayonidagi neyropsixologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Afaziya — bu tilni tushunish, ishlab chiqarish yoki ishlatishda yuzaga keladigan muammolarni keltirib chiqaradigan nevrologik holatdir. Afaziya bemorlarining tilni qayta tiklash jarayonida neyropsixologik yondashuvlar, masalan, neurolingvistik terapiya, kognitiv jarayonlarni tiklash, jismoniy terapiya, va raqamli texnologiyalar qo‘llaniladi. Maqolada tilni qayta tiklashda ijtimoiy yondashuvlar ham muhim rol o‘ynashi va afaziya bilan kurashishda ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash zarurligi ta’kidlanadi. Ushbu izlanish afaziya bilan og‘rigan shaxslarning hayotini yaxshilashda samarali yondashuvlar haqida ilmiy ma’lumotlar beradi.