(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
raqamli texnologiyalar va internetning keng tarqalishi bilan birga, ta’lim muassasalarida kiberhujumlar va ma’lumotlarni yo‘qotish xavfi ortib bormoqda. Ta’lim jarayonida talabalar, o‘qituvchilar va ma’muriyat o‘rtasida axborot almashinuvi ko‘payganligi sababli, kiberxavfsizlik masalalari dolzarblashmoqda. ta’lim jarayonida kiberxavfsizlikni ta’minlash nafaqat talabalar va o‘qituvchilarni himoya qilish, balki ta’lim muassasalari obro‘sini saqlab qolish uchun ham zarurdir.