(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mahsulotlarni ishlab chiqarishdan iste’molchigacha yetkazish jarayonlarini optimallashtirish mavzusidagi maqolada zamonaviy logistika va ta’minot zanjirlarini samarali boshqarishning asosiy tamoyillari ko’rib chiqiladi. Maqolada ishlab chiqarish, saqlash, tashish va tarqatish bosqichlaridagi xarajatlarni minimallashtirish, vaqtni tejash va mijozlar qoniqishini oshirish uchun qo’llaniladigan usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, texnologiyalar, ma’lumotlar tahlili va roliga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, optimallashtirilgan jarayonlar korxonalarga raqobatdoshligini oshirish va resurslardan samarali foydalanish imkoniyatini beradi.