(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada operatsion boshqaruvning mahsulot ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish jarayonlarini optimallashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Toyota, McDonald’s, Amazon kabi kompaniyalar misolida Lean, Six Sigma, Just-in-Time kabi samarali strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Optimallashtirish natijasida korxonalar xarajatlarni kamaytirish, sifatni oshirish va jarayonlarni tezlashtirish imkoniyatiga ega bo‘ladi. Shuningdek, avtomatlashtirish va sun’iy 272ntellect kabi texnologiyalarning o‘rni ham yoritiladi. Maqola ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish sohalarida samaradorlikni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.