(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ratsional ovqatlanish tamoyillari yoritilgan bo‘lib, organizmning normal faoliyatini ta’minlash uchun to‘g‘ri va muvozanatli ovqatlanishning ahamiyati haqida ma’lumot beriladi. Ratsional ovqatlanishning asosiy tamoyillari energetik muvozanat, oziq moddalar balansini saqlash, vitamin va minerallarga boy mahsulotlarni iste’mol qilish, ovqatlanish rejimiga rioya qilish va sifatli mahsulotlardan foydalanish kabi omillarni o‘z ichiga oladi.