(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Homila ichi infeksiyasi infektsiya (HII) perinatal va neonatal kasalliklar va o’lim ko’rsatkichlari tarkibida yetakchi o’rinlardan birini egallaydi. Homila ichi infeksiyasida erta neonatal kasallanish 26,3% ga, o’lik tug’ilish esa 15,7% ga yetadi. Yuqumli etiologiya kasalliklari emizishning ikkinchi bosqichi uchun kasalxonaga yotqizilgan to’liq tug’ilgan chaqaloqlarning 40-50% da va erta tug’ilgan chaqaloqlarning 60 % aniqlanadi.