(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya va sport tadbirlarining maqsadlari va vazifalarini tahlil qiladi. Jismoniy tarbiya va sport tadbirlari, o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishiga, salomatligini saqlashga va mustahkamlashga, shuningdek, ijtimoiy va shaxsiy ko‘nikmalarni rivojlantirishga qaratilgan muhim vositalar hisoblanadi. Maqolada sport tadbirlarining ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati, jismoniy tarbiya orqali o‘quvchilarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, jismoniy faollikni oshirish, va ijtimoiy qobiliyatlarni rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, jismoniy tarbiya darslarining vazifalari, o‘quvchilarning sportga bo‘lgan qiziqishini oshirish, jismoniy tayyorgarlikni yaxshilash va jamoaviy ishni rivojlantirishda qanday ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Maqolada sport tadbirlarining samarali tashkil etilishi, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish va ularda sportni davom ettirishga bo‘lgan intilishlarni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan pedagogik yondashuvlar hamda amaliy tajribalar taqdim etilgan.