(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oliy ta’limda adabiyot fanini o’qitishda zamonaviy metodlardan foydalnish masalasi, bugungi kunda ta’lim jarayonini yanada samarali va qiziqarli qilish uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Adabiyot fani nafaqat til va nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish, balki o‘quvchilarning fikrlash, ijodkorlik va estetik sezgi darajasini oshirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Zamonaviy metodlar esa o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash, ularni mustaqil fikrlashga undash va adabiy asarlarni chuqurroq tushunishga yordam beradi.