(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Маълумки, парадонт патология тиш милкининг қон кетиши, парадонтал чўнтакларда йиринглаш, тиш тошининг чўкиши, тишларнинг бўйинлари ва илдизларининг таъсирланиши, шунингдек, бу соҳада қаттиқ тўқималарда нуқсонларнинг мавжудлиги (тиш бўйн кариеси, понасимон шаклдаги нуқсонкар,ерозия). билан бирга келадиЯллиғланишли пародонтал касалликларга чалинган кўплаб беморлар оғиз бўшлиғининг қониқарсиз гигиеник ҳолатига ега, гигиена воситаларидан нотўғри фойдаланиш хамда чекиш. Шунинг учун бундай беморларда эстетик нуқтаи назардан бўйин соҳасидаги тиш нуқсонларини оқилона даволаш масаласи, биологик ва функционал имкониятлари долзарблигича қолмоқда. Етакчи ривожланган давлатлар ёрдамида Ўзбекистон иқтисодиёти тармоқларини ривожлантириш, модернизация қилиш, техник ва технологик қайта жиҳозлаш, халқаро савдо соҳасини интеграциялашуви, маҳсулот ва товарлар импорти ва экспортини ошириш дастурларини амалга ошириш, шунинг учун. Умумий пародонтит билан оғриган беморларда тишларнинг тиш бўйин соҳасидаги кариоз бўшлиғини тўлдиришни яхшилаш учун биз "Charisma","Estelite sigma quick "Филтек Supreme" ни танладик. Пародонтал касалликларга чалинган беморларда мавжуд бўлган санаб ўтилган хусусиятлар ушбу ҳолатларда пломба материалларидан фойдаланиш кўрсатмаларида ўз изини қолдиради