(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash orqali elektr energiyasi isroflarini kamaytirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish nafaqat iqtisodiy samaradorlikni oshirish, balki ekologik muammolarni kamaytirishga ham xizmat qilishi ta’kidlanadi. Xususan, aqlli tarmoqlar (smart grid), eergiya monitoringi tizimlari va yuqori samaradorlikka ega asbob-uskunalar kabi innovatsion yondashuvlarning afzalliklari tahlil qilinadi. Maqola energiyani tejash bo‘yicha amaliy tavsiyalar va texnologiyalarning amaliyotga tatbiq etish usullarini ham o‘z ichiga oladi. Mazkur tadqiqot zamonaviy texnologiyalarning ahamiyatini tushunishga yordam beradi va energiya samaradorligini oshirish borasida yangi imkoniyatlarni ochib beradi.