(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Elektr energiyasini samarali ishlatish va isroflarini kamaytirish bugungi kunda butun dunyo bo’ylab muhim masala bo’lib, bu nafaqat iqtisodiy, balki ekologik barqarorlikni ta’minlashda ham katta rol o’ynaydi. 10 kV havo liniyalaridagi energiya isroflarini kamaytirish, tizim samaradorligini oshirish va energiya yo’qotishlarini minimallashtirish uchun turli yondashuvlar va texnologiyalarni qo’llash zarur. Ushbu maqolada, havo liniyalaridagi energiya isroflarini kamaytirishning turli usullari, innovatsion texnologiyalar va zamonaviy boshqaruv tizimlari haqida so’z boradi. Yaxshi izolyatsiya, optimal liniya uznliklari, energiya samaradorligini oshiruvchi uskunalar va avtomatizatsiya tizimlari yordamida bu muammoni samarali hal etish mumkin. Shuningdek, ekologik va iqtisodiy foydalari haqida ham ma’lumot beriladi.