(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Jizzax viloyatinining sun’iy suv havzalaridagi sazan baliqlari qonining biokimyoviy koʻrsatkichlari ularning yashash sharoiti va suvning gidrokimyoviy koʻrsatkichlariga qarab tahlil qilingan. Intensiv baliq yetishtirishning muhim xususiyatlaridan biri qoni, biokimyoviy koʻrsatkichlarni oʻrganishdir. Qonning biokimyoviy tarkibi turli baliqlarining yashash joyi va turmush tarziga qarab oʻzgaradi.