(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola adabiyotlar tahlili asosida tayyorlangan bo‘lib, yuqori indekslanuvchi bazalar ma’lumotlaridan foydalanilgan. Maqolada baliqlar gelmintozlarining tarqalishida suv qushlarining o‘rni. Ularning ahamiyati gelmintozlar epizootologiyasidagi ahamiyati haqida ma’lumotlar keltirilgan. Аннотация: Данная статья подготовлена на основе анализа литературы с использованием данных из высокоиндексируемых баз. В статье рассматривается роль водоплавающих птиц в распространении гельминтозов рыб. Приведены данные об их значении в эпизоотологии гельминтозов. Annotation: This article is prepared based on a literature review using data from highly indexed databases. The article discusses the role of waterfowl in the spread of fish helminthiases. Information is provided on their significance in the epizootiology of helminthiases