(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mavzuning dolzarbligi. Qon tarkibidagi mikroelementlar va fermentlarning miqdoriy ko‘rsatkichlarini tahlil qilishda qo‘ylarini fiziologik, mahsuldorlik va hayotchanlik xususiyatlarini o‘rganish serpusht, sog‘lom qo‘zilar o‘stirish va yuqori sifatli mahsuldorlikdagi qo‘zilar seleksion guruhlarini yaratish imkonini takomillashtirishdan iborat. Organizmda kechadigan barcha jarayonlar o‘sish, rivojlanish va ko‘payish, fiziologik xususiyatlari, mahsuldorlik ko‘rsatkichlari biologik jarayonlar bilan bevosita bog‘liq.