(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shaxs va uning rivojlanishiga ta’sir qiluvchi omillar, shaxsiyat va ijtimoiy rollar o‘rtasidagi bog‘liqlik, shaxsni shakllantiruvchi psixologik va ijtimoiy faktorlarga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada shaxsning shakllanishi, uning o‘zini anglash, ijtimoiy roli, o‘zgaruvchan sharoitlar ta’sirida qanday rivojlanishi haqida batafsil tahlil qilinadi. Shaxsiyatni o‘rganish insonning ijtimoiy va psixologik holatini yaxshiroq tushunish imkonini beradi. Shaxsning rivojlanihi ijtimoiy, madaniy, psixologik va biologik omillarni o‘z ichiga oladi, shu bilan birga, u insonning atrof-muhit va ijtimoiy guruhlar bilan o‘zaro aloqalari orqali shakllanadi.