(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Xalqaro huquq va xalqaro munosabatlar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, ayniqsa, normativ tuzilmalar va geosiyosiy dinamikalarning o‘zaro ta’siri masalasi, xalqaro tizimda ro‘y berayotgan jiddiy o‘zgarishlar kontekstida dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada xalqaro huquqning asosiy prinsiplari va ularning xalqaro munosabatlar bilan qanday bog‘langanligi tahlil qilinadi. Geosiyosiy o‘zgarishlarning xalqaro huquq normativlariga ta’siri va shu o‘rinda yangi xalqaro normativ tuzilmalarni shakllantirish zarurati ko‘rib chiqiladi.