(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmida gormonal oʻzgarishlar, ularning sabablari, turlari va sog’liq uchun oqibatlari batafsil tahlil qilinadi. Gormonlar endokrin tizim tomonidan ishlab chiqarilib, turli organlar va to’qimalarga ta’sir qiladigan moddalar sifatida organizmning fiziologik va psixologik muvozanatini ta’minlaydi. Gormonal buzilishlar, xususan, hipotiroidizm, diabet, polikistik tuxumdon sindromi kabi kasalliklar, jismoniy va ruhiy holatga ta’sir ko’rsatadi. Ushbu maqolada gormonal oʻzgarishlar davolashning zamonaviy usullari va ular bilan bog’liq sog’liq muammolari ham ko’rib chiqiladi.