(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola matematikani o‘qitishda individual yondashuvni qo‘llashning ahamiyati, uning usullari va samaralari haqida batafsil tahlil qiladi. Maqolada matematika fanini o‘qitishda o‘quvchilarning turli ehtiyojlarini inobatga olish zarurligi, shuningdek, o‘qituvchilarning pedagogik malakalarini oshirish orqali individual yondashuvni samaraliamalga oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Asosiy e’tibor o‘quvchilarning o‘ziga xos o‘qish uslublari va psixologik holatlarini hisobga olishga qaratilgan. Maqolada differensial yondashuv, shaxsiy o‘quv rejalari, ko‘p yo‘nalishli o‘qitish va interaktiv metodlarning matematikani o‘qitishda samarali qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, individual yondashuvning o‘quvchilarning bilim olish motivatsiyasini oshirish va ularning matematikaga bo‘lgan qiziqishini rivojlantirishdagi roli ko‘rsatiladi. Maqola, o‘qituvchilarni o‘quvchilarning shaxsiy ehtiyojlari va qobiliyatlariga moslashgan holda ta’limberishga undaydi va zamonaviy pedagogik yondashuvlarni qo‘llashning ta’limjarayonini yanada samarali qilishdagi ahamiyatini ta’kidlaydi