(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Avloni, o‘z asarlarida zamonining ijtimoiy muammolarini chuqur tahlil qilib, ijtimoiy sinflar, axloqiy qadriyatlar va insonlarning ichki kurashlarini yoritadi. Uning qahramonlari, o‘z muhitida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar va ularning ta’sirida qiyinchiliklarga duch kelib, ijtimoiy adolat va tenglikni izlaydilar. Avlonining asarlarida an’anaviy qadriyatlar va zamonaviy o‘zgarishlar o‘rtasidagi munosabatlar hamda ijtimoiy ongni rivojlantirishga qaratilgan g‘oyalar tahlil etiladi. Avloni, o‘z dramalarida insoniy fazilatlar va kamchiliklarni ko‘rsatib, o‘z davrining real ijtimoiy hayotini aks ettiradi. Xulosa qilib aytganda, ushbu maqola, Abdulla Avlonining asarlarida ijtimoiy hayot masalalarining qamrovini va ularning dolzarbligini ochib beradi.