(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O’zbekistondagi qishloq xo’jaligi muammolari va agrosanoat kompleksini rivojlantirish masalalariga bag’ishlangan. O’zbekistonning qishloq xo’jaligi sektoridagi muammolarni tahlil qilish, ularning rivojlanishiga to’sqinlik qilayotgan omillarni aniqlash va agrosanoat kompleksini samarali boshqarish yo’llarini o’rganish maqolada asosiy o’rin egallaydi. Agrosanoat kompleksining samarali rivojlanishi nafaqat iqtisodiy o’sishni ta’minlash, balki aholi turmush darajasini oshirishda ham muhim ahamiyatga ega. Maqolada qishloq xo’jaligi mahsulotlarini ishlab chiqarishdagi muammolar, resurslarni boshqarish, texnologiyalarni joriy etish va ekologik barqarorlikni ta’minlash borasidagi masalalar ko’rib chiqiladi. Agrosanoat kompleksini rivojlantirishda davlat siyosatining roli va shu yo’nalishda amalga oshirilishi kerak bo’lgan islohotlar muhokama qilinadi.