(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi katta guruh bolalari bilan mashg’ulotlarni tashkil etish, maktabga tayyorlashda uning psixologik, estetik, ma’naviy-madaniy qobiliyatlarini takomillashtirish, maktabga ilk qadam qo’ygan o’quvchilarga psixologik-pedagogik ko’mak berish xususidagi ma’lumotlar hamda maktabga tayyorlashda erta yoshdagi ta’limning ahamiyati haqida so‘z boradi. Maktabgacha ta’lim faqat akademik ko‘nikmalarga yo‘naltirilmasligi, balki ijtimoiy, hissiy va jismoniy rivojlanishga ham e’tibor qaratish lozim. Shuningdek, ular o‘yinga asoslangan ta’lim va bolaga yo‘naltirilgan pedagogikaning muhimligini ta’kidlaydilar.