(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida o‘quv jarayonining gigiyenik tahlili yoritilgan. Tadqiqot natijalari maktab o‘quvchilarining ta’lim yuklamasi, tanaffus va dars jadvallarining gigiyenik talablarga muvofiqligini baholash orqali ta’lim samaradorligiga ta’sirini o‘rganish imkonini berdi. O‘quv yili davomida o‘quvchilarning faolligi va diqqatni jamlash ko‘rsatkichlari pasayib, charchoq va stress darajasi oshgani aniqlandi. Maqolada maktab o‘quvchilari sog‘lig‘ini saqlash va o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar berilgan.