(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘simliklarning iste’mol qilinishi juda qadimdan ma’lumdir. Undan keyin esa, shu o‘simliklarning dorivorlik xususiyatlarini o‘rganilishi va kasalliklarni davolashda qo‘llanilishi qadimgi Xitoy, Misr, Hindiston, Rim va Yunonistonda keng tarqaldi. O‘rta asrlarga kelib esa dorivor o‘simliklardan xalq tabobatida foydalanilishi O‘rta Osiyoda, Kavkazda, arab davlatlarida keng tarqala boshladi, ularni nafaqat o‘rganish, hatto madaniy holda o‘stirish va yetishtirish uchun ehtiyoji paydo bo‘ldi [1,2].