(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar bilan o‘yinlarni tashkil etish va ularning rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatish jarayonlarini tasvirlaydi. Tarbiyachi-pedagoglarning o‘yin jarayonidagi roli, o‘yin qoidalarini tushuntirish, bolalarni raqobatga jalb qilish va ijtimoiy-emosional ko‘nikmalarini rivojlantirish muhim jihatlar sifatida ko‘rsatilgan. Shuningdek, didaktik o‘yinlarning bolalar aqliy rivojlanishi, kognitiv faoliyatni shakllantirish va ijtimoiy munosabatlarni o‘rnatishdagi ahamiyatini ta’kidlaydi. Bolalarning tasavvurini rivojlantirish, yangi bilimlarni o‘zlashtirish, vaqti-vaqti bilan o‘yinlarni qayta o‘ynash va tarbiyachi-pedagogning o‘yindagi o‘rnini muhim sanaydi. O‘yinlarni tashkil etishda izchillik, mazmun va o‘yin jarayonini boshqarish tamoyillari asosiy prinsiplardan biri sifatida belgilangan.