(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada STEAM ta’limining shakllanish tarixi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Dastlab 1950-1960-yillarda AQShda shakllangan STEM ta’limi tizimi muhandislik va texnologiyalar sohasida kadrlar tayyorlashga yo‘naltirilgan edi. 1980-1990-yillarda fanlararo integratsiyalashgan ta’lim metodlari rivojlandi, keyin esa 2000-yillarda san’at elementlari qo‘shilib, STEAM ta’limi shakllandi. Hozirgi kunda, 2010-yildan boshlab, STEAM ta’limi global miqyosda innovatsion yondashuv sifatida keng qo‘llanilmoqda, bu esa o‘quvchilarning kreativ va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish, amaliy loyihalar va tadqiqot ishlarini qo‘llab-quvvatlash imkonini yaratmoqda. Maqola mavzuni chuqur tahlil qilib, zamonaviy ta’lim tizimida STEAM yondashuvining ahamiyatini ko‘rsatadi.