OGAHIYNING MEROSI VA ZAMONAVIY DAVRDA UNING G'OYALARINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada Muhammad Rizo Ogahiyning davlat tizimi, ijtimoiy adolat, milliy mustaqillik va madaniy qadriyatlar haqidagi g'oyalari ko'rib chiqiladi. Ogahiyning merosi va uning zamonaviy davrda ham dolzarb bo'lib qolayotgan qarashlari tahlil qilinadi. Maqolada uning g'oyalarining bugungi davlat qurilishi, fuqarolik jamiyati va ijtimoiy-iqtisodiy siyosatga ta'siri o'rganiladi. Ogahiyning milliy va ma'naviy qadriyatlar asosida shakllantirgan tafakkuri zamonaviy muammolarga yechim topishda qanday rol o'ynashi mumkinligi haqida fikr yuritiladi.