O’RTA OSIYODA ILK UYG’ONISH DAVRLARIDA IMOM AL BUXORIYNING MUSULMON OLAMIDAGI O’RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada «Uyg’onish davri» deb nomlangan davr va uning xususiyatlari hamda mazkur davrning insoniyat taraqqiyotida tutgan o’rni qisqacha yoritib berilgan. «Uyg’onish davri» deb nomlangan mazkur davrning aynan, mususlmon olamida boshlanishi va unga O’rta Osiyolik olimlarning qo’shgan hissasini bugungi kun ilm fanida yuksak e’tirof etilayotganligi ifodalab berilgan.Jumladan, Imom Ismoil alBuxoriy va uning ma’naviy me’rosini bugungi kun pedagogikasidagi o’rni ko’rsatib berilgan.