TOSHKENT MAQSUD SHAYXZODA NIGOHIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Maqsud Shayxzodaning Toshkent shahriga bo‘lgan munosabati yoritiladi. Uning she’rlari va asarlarida Toshkentga bo‘lgan mehr-muhabbati, shahar tarixi va madaniy hayoti aks etgani tahlil qilinadi. Shayxzoda Toshkentni faqat joy sifatida emas, balki ilhom manbai va ruhiy dunyosining ajralmas qismi sifatida tasvirlagan.