"SUN’IY INTELLEKT IQTISODIYOTGA TAHDIDMI YOKI IMKONIYAT? (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning (AI) zamonaviy iqtisodiyotga ta’siri har tomonlama tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish va biznes jarayonlarini innovatsion tarzda o‘zgartirish orqali iqtisodiyot uchun katta imkoniyatlar taqdim etmoqda. Shu bilan birga, AI texnologiyalarining jadal rivojlanishi ishsizlikning ortishi, bozor monopoliyalashuvi va iqtisodiy tengsizlik kabi muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Maqolada AI’ning iqtisodiyotdagi ijobiy va salbiy jihatlari muhokama qilinib, uning kelajakdagi istiqbollari va boshqarish strategiyalari haqida xulosalar beriladi. Sun’iy intellekt iqtisodiyot uchun tahdidmi yoki imkoniyat – bu savolga maqolada turli yondashuvlar asosida javob izlaymiz.