INGLIZ ADABIYOTIDA AFSONAVIY OBRAZLAR TARAQQIYOTI: QADIMGI ILDIZLARDAN ZAMONAVIY TALQINGACHA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola ingliz adabiyotida afsonaviy obrazlarning shakllanishi va evolyutsiyasini qadimgi davrdan to hozirgi kungacha bo'lgan davrni qamrab olgan holda ko'rib chiqadi. Maqola turli madaniy, diniy va ijtimoiy ta'sirlar afsonaviy obrazlarning o'zgarishiga qanday ta'sir etganini, shuningdek, ushbu obrazlarning adabiyotga va ingliz madaniyatiga qo'shgan hissasini tahlil qiladi.