ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDA MATEMATIK MODELLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy texnologiyalarda matematik modellashtirish fan va texnikaning turli sohalarida muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada matematik modellashtirishning asosiy tamoyillari, uning axborot texnologiyalari, muhandislik, iqtisodiyot va tibbiyot kabi sohalardagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, modellashtirish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy usullar va algoritmlar haqida fikr yuritiladi. Matematik modellashtirish real hayotiy muammolarni aniq tahlil qilish va samarali yechim topishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi.