REAKTIV PSIXOZNI KELIB CHIQISH SABABLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Reaktiv psixoz odatda ruhiy salomatlik va voqelik bilan bog'liq bo'lgan jiddiy buzilishning to'satdan boshlanishi bilan tavsiflanadi, odatda travmatik hodisa yoki qayg'uli tajribaga javoban. Reaktiv psixozning davomiyligi har xl bo'lishi mumkin bo'lsa-da, qisqa psixotik buzilish deb tasniflangan psixotik epizodlar odatda bir kundan bir oygacha davom etadi.