AUDITORLIK XULOSASINING MOHIYATI, TURLARI VA TUZILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada auditorlik xulosasining mohiyati, uning asosiy turlari va tuzilishi tahlil qilinadi. Auditorlik xulosasi moliyaviy hisobotlarning ishonchliligini tasdiqlovchi muhim hujjat bo‘lib, u korxona moliyaviy faoliyatining haqqoniyligini baholashga xizmat qiladi. Maqolada auditorlik xulosasining shartsiz, shartli, rad etilgan va fikr bildirishdan bosh tortilgan turlari yoritiladi. Shuningdek, auditorlik xulosasining tarkibiy tuzilishi, unda ko‘rsatilishi lozim bo‘lgan muhim jihatlar va xalqaro standartlarga muvofiqligi haqida ma’lumot beriladi. Ushbu tadqiqot auditorlik faoliyatining shaffofligini oshirish va moliyaviy hisobotlarning ishonchliligini ta’minlashga qaratilgan.