ЮҚОРИ МАРКАЛИ БОҒЛОВЧИЛАР АСОСИДАГИ ЗАМОНАВИЙ ЭНЕРГИЯСАМАРАДОР, РЕСУРС ТЕЖАМКОР КЎПИК БЕТОН ХУСУСИЯТЛАРИ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мавзу маҳаллий хом ашё ва саноат чиқиндиларидан юқори маркали боғловчилар асосида ўртача зичлиги 400...700 kg/m3 самарали энергияни тежайдиган автоклавсиз ячейкали бетонларни ишлаб чиқариш самарадорлигини ошириш муаммосини ечишга бағишланган. Охирги пайтда паст иссиқ ва товуш ўтказувчанликка эга энергияга тежамли девор материалларига эҳтиёж тез ўсмоқда. Бундай материалларга биринчи навбатда энергия тежовчи иссиқ ва товуш изоляцияли ячейкали бетонлар, хусуан, газобетон ва пенобетонни киритиш мумкин.