FIZIOGNOMIKA: YUZNI O‘QISH SAN’ATI VA UNING TADQIQI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fiziognomika – inson yuzidagi belgilarga qarab uning fe’l-atvorini, sog‘lig‘ini va hayotiy tajribalarini aniqlash san’ati haqida so‘z boradi. Sharq va G‘arb an’analaridagi fiziognomika taqqoslanib, xususan, yapon fiziognomikasining o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Yuzni o‘qish usullari, alohida belgilarning ma’nolari hamda bu sohaning tibbiyot bilan bog‘liqligi haqida fikr yuritiladi.