RAQAMLI DAVLAT XIZMATLARINI KO’RSATISHDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH CHORALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ideal jamiyat bo'lmaganidek, korrupsiyasiz jamiyat ham bo'lmaydi. Korrupsiyaga qarshi kurash - BMT tomonidan tasdiqlangan barqaror rivojlanish maqsadlariga erishish yo'llaridan biridir. Maqolada korrupsiyaga qarshi xalqaro standartlarni shakllantirish va joriy etish jarayoni va ularning turli milliy huquqiy tizimlardagi xususiyatlari jamlangan. Aniqlanishicha, standartlarni qabul qilish va tan olish o‘z-o‘zidan muammoni hal etmaydi, shuning uchun ham dunyo doimiy ravishda korrupsiyaga qarshi kurashish yo‘llarini izlamoqda, korrupsiya xavfiga ta’sir qilishning yangi vositalari va mexanizmlarini sinovdan o‘tkazmoqda.